Home » Blog » Slaapproblemen oplossen » Slaap jij genoeg? Test hier jouw slaapkwaliteit!

Slaap jij genoeg? Test hier jouw slaapkwaliteit!

door | 2 jan, 2024 | Slaapproblemen oplossen, Tips voor beter te kunnen slapen

Met de SATED-test kan je met hulp van een eenvoudige vragenlijst snel jouw slaapkwaliteit beoordelen. Binnen 1 of 2 minuten weet je al het resultaat.

Belangrijk is dat je deze test altijd als iets subjectiefs moet beschouwen. De slaaptevredenheid wordt door elke persoon anders ervaren.  Ook kan je ’s morgens moe opstaan, terwijl je de hele nacht goed geslapen denkt te hebben.

Nood aan koffie?

Hoe uitgerust ben jij als je opstaat? Moet je gewekt worden door de wekker of word je vanzelf wakker? Heb je vaak het gevoel dat je verder wilt slapen als de wekker afgaat? Ben je zo moe de eerste uren van de volgende dag en heb je vaak nood aan een goede koffie om je wat beter te voelen?

 

Zo werkt de SATED-test

Zoals je in de onderstaande afbeelding ziet, zijn er 5 belangrijke vragen die beantwoord moeten worden met een score van 0 (zelden of nooit), 1 (soms), 2 (meestal of altijd).

Een tip is te proberen niet resultaatgericht te denken bij het afnemen van de test. Je kunt deze test niet goed of slecht doen. Wel zal de test je helpen jezelf ervan bewust te worden of een slaapprobleem hebt of niet.
Score 0 wijst op een slechte slaapgezondheid en score 10 op een goede slaapgezondheid.

Tel alle scores van deze test samen en dan krijg je een resultaat op 10 over je slaapkwaliteit.
Zeker als je minder dan 5/10 haalt, is het tijd om je huisarts of professionele slaapdeskundige aan te spreken over je slaapproblemen.

Overweeg dan om hier een intakegesprek in de praktijk of online in te boeken; onderaan op pagina van slaapcoaching vind je mijn online boekingssysteem, maar een mailtje sturen kan ook natuurlijk.  Als slaapdeskundige kan ik jou zeker op weg helpen!

We leven langer met betere slaapkwaliteit!

Als slaapdeskundige kan ik het niet vaak genoeg zeggen dat voldoende slaap cruciaal is voor onze gezondheid. Een goede slaap is belangrijk om ons geheugen te versterken. Het heeft eveneens een positief effect op ons lichamelijk functioneren en ons mentaal welzijn en we leven er ook langer door.

In een eerder blogartikel heb ik al verteld waarom  het belangrijk is dat je je een chronisch slaaptekort beter nooit negeert. De gevolgen op lange termijn van te weinig slaap kunnen ernstig zijn. Hartproblemen of depressie zijn geen uitzondering meer, maar op vrij korte tijd kan je ook er een burn-out door krijgen.

Neem gerust een kijkje op de website voor meer info. Heb je nog een vraag, stuur mij zeker een mailtje!

Over mij

Als slaapdeskundige met medische achtergrond geef ik graag mijn adviezen en methodes door aan jou, zodat slapen voor jou ook weer ontspanning kan worden.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin