Home » Blog » Slaapproblemen oplossen » Heb je een slaapprobleem? Doe deze test!

Heb je een slaapprobleem? Doe deze test!

door | 27 aug, 2023 | Slaapproblemen oplossen

Wanneer je deze slaaptest afneemt, kan je zelf nagaan of je een slaapprobleem hebt of niet. Je kan hiermee ook de ernst van je slapeloosheid inschatten.

 

Doel van de slaaptest

Een tip is te proberen niet resultaatgericht te denken bij het afnemen van de test. Je kunt deze test niet goed of slecht doen. Wel zal de test je helpen jezelf ervan bewust te worden of je een slaapprobleem hebt of niet.

Daarom is één keer deze slaaptest afnemen meer dan voldoende.

Naast deze bewustmaking schetst deze slaaptest voor jou ook een beeld van de ernst van je slapeloosheid.

 

Slaaptest altijd subjectief

Ik geef ook mee dat je deze slaaptest (slaapevaluatielijst) altijd als iets subjectiefs moet beschouwen. De ernst van slapeloosheid wordt door elke persoon anders ervaren.

Net als de ernst van jouw slaapprobleem is het gevoel van goed geslapen te hebben ook een subjectief gegeven. Je kunt ’s morgens moe opstaan, terwijl je de hele nacht goed geslapen denkt te hebben.

Tel de score van de 7 items op (zie afbeelding) en jouw resultaat gaat tussen 0 en 28 liggen.

Slaapcoaching is een totaalaanpak

Hoe hoger jouw resultaat, hoe interessanter het wordt om professionele hulp van een deskundige in te schakelen om je slaappprobleem op te lossen!

Slaapproblemen aanpakken vraagt veel tijd, doorzettingsvermogen en moed van jou, omdat hiervoor altijd een totaalaanpak nodig is.

Wanneer je ervoor kiest om hier een slaapcoachtraject aan te gaan, kan het zinvol zijn om deze slaaptest te herhalen om je slaap tussentijds te evalueren. Ik zou dit wel beperken tot drie keer.
De eerste keer voor je met het traject aan de slag gaat, de tweede keer halverwege het traject en de laatste keer op het einde van de training.

Ga er maar vanuit dat er gemiddeld zes sessies nodig zullen zijn om van jou een betere slaper te maken. Verwacht niet meteen wonderen en leg jezelf ook niet teveel druk op.

Neem gerust een kijkje op de website voor meer info.
Heb je nog een vraag, stuur mij zeker een mailtje!

Over mij

Als slaapdeskundige met medische achtergrond geef ik graag mijn adviezen en methodes door aan jou, zodat slapen voor jou ook weer ontspanning kan worden.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin